Frequently Asked Question

08 - Windows Update
Utolsó módosítás 2 évvel ezelőtt

Miért fontos a Windows frissítés...

A Microsoft most publikált elemzése szerint a Windows-eszközöknek legalább nyolc órán keresztül online állapotban kell lenniük ahhoz, hogy megkapják a legújabb frissítéseket, és azok megfelelően telepítve legyenek.
A Windows rendszert futtató eszközök bekapcsolásának és a Windows Update szolgáltatáshoz való csatlakozásának időtartamát a Microsoft „Frissítési kapcsolatként” követi nyomon.
Ez a mérés korrelálja azt, hogy a rendszerek nem rendelkeznek elegendő kapcsolódási idővel, és miért nem naprakészek, ugyanakkor megkönnyíti annak megértését, hogy egyes eszközök miért nem kapják meg sikeresen a közelmúltban kiadott frissítéseket.
Az olyan eszközök, amelyek nem teljesítenek egy bizonyos csatlakozási időt, nagy valószínűséggel nem fognak sikeresen frissíteni. Pontosabban, az adatok azt mutatják, hogy az eszközöknek legalább két folyamatosan csatlakoztatott órára van szükségük, és összesen hat órára a frissítés megjelenése után a megbízható frissítéshez.
Ez lehetővé teszi a sikeres letöltést és a háttérben történő telepítéseket, amelyek újraindulhatnak, vagy folytathatók, ha egy eszköz online.
A gyakorlatban persze teljesen irreális, hogy egy otthoni felhasználó 8 órán át, üresjáratban tartsa naponta a gépét csak a frissítések miatt, azonban fontos, hogy frissítsünk, akár manuálisan is. Ha nem tesszük, teljesen kimaradhatunk a frissítésekből, ugyanis egy-egy Windows verzió csak adott ideig támogatott, utána már csak az aktuális Windows 10 vagy Windows 11 kap frissítéseket.
Szerencsére a Windows általában jelzi, ha nem sikerült frissíteni, illetve, hogyha elavultak a biztonsági javításokat – ezeket nem szabad figyelmen kívül hagyni, illetve ha felajánlja a rendszer, érdemes frissíteni.

Forrás:A Windows frissítések sikerességéhez legalább 8 órán át online kell lennie a gépnek » Hello Xiaomi

Kérem várjon!

Kérem várjon.. egy pillanat és kész!